The store will not work correctly when cookies are disabled.
Let op: bestellingen die tot en met 9 december geplaatst zijn, kunnen dit jaar nog uitgeleverd worden. Bestellingen na 9 december worden volgend jaar uitgeleverd.
Ieder kind is anders en daarom is iedere testafname anders. Het is daarom logisch dat er bijzondere situaties voorkomen waardoor je als onderzoeker vragen hebt over het afnameprotocol. Is de afname van een subtest wel betrouwbaar? Welke subtests kun je het beste afnemen? Hoe ga je om met ernstige spraakproblemen tijdens de afname en interpretatie van de testgegevens? Hoe ga je om met zinsbouwfouten die voortkomen uit de meertalige ontwikkeling van een kind?
Tijdens deze online (Vraag & Casuistiek) Masterclass krijg je antwoord op jouw eigen vragen. Naast specifieke vragen over het afnameprotocol en scoringsvragen, worden (jouw) vragen over de interpretatie van de testgegevens behandeld. Denk hierbij aan vragen zoals: wat betekent een lage score op een subtest? Waarom scoort een kind binnen een indexschaal verschillend, bijvoorbeeld laag op de subtest Zinnen Herhalen en opvallend hoger op de subtest Zinnen Formuleren? Ook kan (jouw) een casus besproken worden, bijvoorbeeld: Welke scores laat de leerling zien en welk beeld komt hieruit naar voren? Ook vragen over de integratie van de CELF-5-NL gegevens met andere testresulaten kan behandeld worden met de expert.
Onderwerpen
Beantwoorden van specifieke (eigen) vragen en of situaties over het afname protocol en over de scoring van CELF-5-NL subtests waar je in je (eigen) praktijk tegen aanloopt
Bepreken en interpreteren van (specifieke) (eigen) casus
Leer je van eigen casuïstiek en eigen vragen, maar ook van andere deelnemers met hun specifieke praktijkvoorbeelden
Krijg je tips die speciaal zijn toegespitst op jouw casuïstiek en jouw vragen
Doe je verdiepende kennis op over het juiste afnameprotocol, scoring van CELF-5-NL subtests en over de betekenis van testgegevens (die je tegenkomt in je (eigen) praktijk)
Stel je zelfstandig en op correcte wijze een afnameprotocol samen, scoor je subtests en interpreteer je testgegevens
Accreditatie Gezien de praktische insteek, is deze Masterclass niet geaccrediteerd.
Deze workshop is interessant voor logopedisten, linguïsten en andere gebruikers zoals orthopedagogen van de CELF-5-NL, met ruime ervaring met de afname.
Mocht je net starten met het gebruik van de CELF-5-NL, dan adviseren wij je de e-learning CELF-5 Introductie- Afname en Scoringte volgen. Werk je sinds kort met de CELF-5, maar heb je nog weinig ervaring? Dan raden we je aan de klassikale CELF-5-NL Trainingte volgen.
Deze CELF 5 (Vraag & Casuïstiek) workshop is een verdieping op de hiervoor genoemde trainingen.
Trainingstijden: Deze workshop heeft vooral een praktisch doel, zodat jij meteen antwoord krijgt op jouw vragen. De workshop duurt daarom 2 uur zodat het tevens eenvoudig(er) te plannen is in jouw programma.
Lever vooraf jouw vragen, knelpunten of casuïstiek in. In verband met het doel van deze training is het insturen van vragen en of casuïstiek een voorwaarde om mee te kunnen doen. Trainer Janneke de Waal-Bogers Tip Mocht je net starten met het gebruik van de CELF-5-NL, dan adviseren wij je de e-learning CELF-5 Introductie- Afname en Scoring te volgen. Werk je sinds kort met de CELF-5, maar heb je nog weinig ervaring? Dan raden we je aan de klassikale CELF-5-NL Trainingte volgen. Deze CELF 5 (Vraag & Casuïstiek) workshop is een verdieping op de hiervoor genoemde trainingen.
Ben je benieuwd naar het overige aanbod van trainingen op het gebied van Taal & Spraak, kijk dan eens hier
Onze trainingen voldoen altijd aan:
Exclusieve kennis over de meetinstrumenten
De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen
Direct toepasbaar in de praktijk
Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied
Deze training is ook heel geschikt voor een team of meerdere professionals van eenzelfde organisatie tegelijk, dus als incompany. Online, maar ook bij jullie in de organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn neem contact met ons op wij denken graag met je mee.
Zodra wij reviews van deze training hebben ontvangen, delen wij die graag met jou.
Janneke de Waal-Bogers
Janneke de Waal-Bogers MBA is logopedist en remedial teacher. Ze geeft les aan paramedici in opleiding (HBO) en verzorgt trainingen over diagnostiek en behandeling van taalstoornissen en ander leer- en gedragsstoornissen bij kinderen.
Daarnaast is Janneke bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Zij heeft veel kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen met taal-, leer- en gedragsproblemen (bijvoorbeeld autismespectrumstoornissen, dyslexie, meertaligheid) door haar werk als logopedist en ambulant begeleider in het speciaal basisonderwijs.
Janneke was tot 2023 jarenlang hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie (vakblad voor logopedisten). Ze is auteur en eindredacteur van het boek Taaldiagnostiek bij kinderen (Pearson Benelux, 2020). Dit boek biedt informatie en technieken ter ondersteuning van (het onderwijs is) de complexe diagnostiek van kinderen met taalproblemen.