The store will not work correctly when cookies are disabled.
Let op: bestellingen die tot en met 9 december geplaatst zijn, kunnen dit jaar nog uitgeleverd worden. Bestellingen na 9 december worden volgend jaar uitgeleverd.
Persoonlijkheid, Persoonlijkheid en Psychopathologie
• In kaart brengen van copingstijlen • Onderkennen van probleemgericht-, emotiegerichte- en vermijdingsgerichte coping aspecten
Doel Het in kaart brengen van copingstrategieën.
Doelgroep De test is bedoeld voor volwassenen.
Beschrijving De CISS meet hoe mensen in het algemeen met stresserende situaties omgaan en brengt een overzichtelijk aantal copingstrategieën in kaart. De vragenlijst bestaat uit 48 items verdeeld over drie schalen: Taakgerichte coping (T), Emotiegerichte coping (E) en Vermijdingsgerichte coping (V). De schaal Vermijdingsgerichte coping bestaat uit twee subschalen: Afleiding zoeken (AZ) en Gezelschap zoeken (GZ). De items zijn te beantwoorden op een vijfpuntsschaal, lopend van ‘helemaal niet’ tot ‘heel erg sterk’. Voorbeelditems zijn: Verschillende oplossingen bedenken voor het probleem, Erg gespannen worden en Het gezelschap van andere mensen opzoeken.
De CISS gaat, in tegenstelling tot de UCL, uit van het onderscheid tussen probleemgerichte en emotiegerichte strategieën, wat de interpretatie in termen van de copingtheorie vergemakkelijkt.
Normering Er zijn drie normgroepen: werkende volwassenen (N = 683), studenten (N = 184) en psychiatrische patiënten (N = 410).
Scoring De CISS wordt gescoord met behulp van een scoringssleutel op het zelfscorend formulier. Hierop is te zien welke items bij welke (sub)schaal horen. De ruwe (sub)schaalscores kunnen worden omgezet in normgegevens. De normeringschaal van de CISS is ingedeeld in zeven categorieën, lopend van ‘zeer hoog’ tot ‘zeer laag’.
Afname De vragenlijst kan zowel individueel als groepsgewijs worden afgenomen via de pen-en-papiermethode. De afname duurt ca.10 minuten.
Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.