Bekijk de themapagina voor meer verdiepende content, zoals gratis whitepapers en webinars, of informatie over trainingen gerelateerd aan werken met deze test!
•Herziene versie met bredere leeftijdsgrenzen, en nieuwe normering •Met DVD-instructie voor het afnemen van de test
Doel Het vroegtijdig signaleren van motorische problemen met kinderen. De test geeft ook handvatten voor het opstellen en evalueren van een behandelplan.
Doelgroep De test is bedoeld voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 t/m 16 jaar.
Beschrijving De Movement ABC test is zowel in Nederland als wereldwijd de meest gebruikte test voor het vroegtijdig vaststellen van motorische beperkingen bij kinderen. De Movement ABC 2 is een herziening van deze test. De herziening bevat ook een Test en een Checklist. Met deze instrumenten kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en ze kunnen worden gebruikt voor het opstellen en evalueren van een behandelplan. De Movement ABC-2 heeft een checklistinstructie op DVD. Dit biedt de mogelijkheid om het geobserveerde met collega’s te vergelijken en te evalueren.
De Movement ABC 2 is verdeeld in drie leeftijdsbanden: - Leeftijd 3 - 6 jaar - Leeftijd 7 - 10 jaar - Leeftijd 11-16 jaar
De test meet drie componenten, verdeeld over acht items: - Handvaardigheid - Mikken en vangen - Evenwicht
Normering Uitgebreide normering en validiteits- en betrouwbaarheidsonderzoek onder meer dan 4000 kinderen en 400 leerkrachten en ouders in Nederland en Vlaanderen. Voor kinderen van 3-6 zijn er halfjaarnormen en voor oudere kinderen jaarnormen.
Afname De test kan zowel individueel als groepsgewijs via de pen-en-papiermethode worden afgenomen. De test duurt 20-40 minuten, afhankelijk van de leeftijd van het kind en de ernst van de problemen.
Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.
Dr. Remo Mombarg is lector Bewegingsonderwijs en Jeugdsport aan het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool, lectoraat sportwetenschappen. Ook is hij aangesteld bij de Rijksuniversiteit Groningen (RuG), afdeling Orthopedagogiek. In 1990 studeerde Remo af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Daarna rondde hij zijn studie orthopedagogiek af aan de Rijksuniversiteit van Groningen (1994) en is vervolgens opgeleid tot Gezondheidszorg Psycholoog (2005). In 2007 is hij gepromoveerd aan de afdeling orthopedagogiek.