The store will not work correctly when cookies are disabled.
Let op: bestellingen die tot en met 9 december geplaatst zijn, kunnen dit jaar nog uitgeleverd worden. Bestellingen na 9 december worden volgend jaar uitgeleverd.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) wordt al lang niet meer alleen gebruikt voor het behandelen van de directe gevolgen van psychotrauma, zoals PTSS. De behandelmethode wordt steeds vaker ingezet voor een brede variëteit aan psychische aandoeningen waar de problematiek kan worden gekaderd als klachten die – mede – het gevolg zijn van één of meer gebeurtenissen en dus van ‘ontwrichtende’ herinneringen. De Vraagbaak EMDR is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters die in de dagelijkse praktijk EMDR toepassen en sluit aan op het eerder verschenen Handboek EMDR en het Praktijkboek EMDR. Het bevat een groot aantal illustratieve, praktijkgerichte gevalsbeschrijvingen. Naar aanleiding van vragen van therapeuten over vastgelopen behandelingen – of behandelingen waarin de therapeut is gaan twijfelen over de gekozen aanpak – wordt de behandelaar zowel een kader als handvatten geboden voor het oplossen van de meest voorkomende problemen die zich tijdens een EMDR-behandeling kunnen voordoen. De lezer wordt aan de hand meegenomen en krijgt tijdens de uitwerking van de casus tips en adviezen aangereikt voor tal van technische, stoornisspecifieke en conceptuele problemen. Zo geeft de Vraagbaak EMDR antwoorden op vragen als: ‘wat moet ik doen als er geen beeld is?’; of: ‘wat als de SUD niet verder daalt?’. Om het zoeken te vergemakkelijken is de casuïstiek geordend in hoofdstukken die thematisch zijn gerangschikt.
Prof. dr. Ad de Jongh is gz-psycholoog werkzaam binnen het Centrum voor Psychotherapie en Psychotrauma in Bilthoven en is als bijzonder hoogleraar Angst en Gedragsstoornissen verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit en als honorary professor aan Salford University in Manchester. Drs. Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en maakt als cognitief gedragstherapeut deel uit van Visie, praktijk voor Cognitieve Gedragtherapie te Deventer.